Mijn eerste improv quilt


Ik heb er even over gedaan, maar ik heb mijn eerste improv quilt gemaakt!

Ik raakte geïnspireerd door Sugaridoo die in een filmpje het boek ‘Quilt Improv’ van Lucie Summers liet zien en ermee aan de slag ging. Ik heb toen zelf wat geprobeerd zonder het boek door gewoon wat lapjes aan elkaar te naaien wat je hier kan zien.

Ik heb daarna het boek gekocht en ben toen met lapjes die ik tijden geleden had gekocht aan de slag gegaan om mijn eerste improvisatie quilt blokken te maken.

Daarna was het een kwestie van alle blokken aan elkaar naaien met een strook witte stof ertussen, fleece erachter en toen kwam het ‘echte’ quilten. Voor zover je het echt kan noemen zonder quiltvoering ertussen, maar dit is het meest dichtbij wat ik ben gekomen 😉

Hoe ik ging quilten vond ik wel een dingetje, ik had namelijk geen idee wat ik wilde. Ik zat te denken aan rechte strepen, maar ik had het idee dat dat afbreuk zou doen aan de geïmproviseerde quilt top. Na wat googlen kwam ik op het ebook van Sugaridoo met 101 ideeën om rechte lijnen te quilten. Ik koos voor een variatie op nummer 97 met rechthoeken en vierkanten en ik ging aan de slag.

En na heel wat meters achter de naaimachine was mijn eerste improvisatie quilt nu klaar! De laatste meters kan je hier in de vlog zien.

Heb jij al eens een quilt gemaakt? Of een improvisatie quilt? Ik ben erg benieuwd, laat het mij weten in de comments 🙂

Wil je mijn creativiteiten delen? Doe dit dan via een link van mijn site, dan komen ze terecht bij het originele bericht. Alvast dankjewel <3


Geef een reactie